Στην Ελλάδα το Coaching είναι συνέχεια της  ελληνικής φιλοσοφίας.

Τι κοινό έχουν ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και ο Πυθαγόρας με το coaching; Η απάντηση δόθηκε  με μοναδική σαφήνεια  στην εκδήλωση με τίτλο “Στα βήματα του Σωκράτη που διοργάνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα η ελληνική κοινότητα του Professional Coaching που συγκροτεί το ICF Greece Chapter, παράρτημα του μεγαλύτερου και παλαιότερου διεθνούς οργανισμού των επαγγελματιών coaches International Coach Federation (ICF). 

Με έναν μαγικό -αλλά καθόλου τυχαίο τρόπο- όλες οι ομιλίες  των  καταξιωμένων coaches από την Ελλάδα και το εξωτερικό  απέδειξαν  στο πολυπληθές ακροατήριο ότι το σύγχρονο coaching  με την αρχαία ελληνική  φιλοσοφία βαδίζουν τον ίδιο δρόμο αναζήτησης μιας  ζωής με νόημα, ισορροπία  και πνευματική διαύγεια.    

Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της κοινότητας του  ICF Greece Chapter: Με οδηγό και καταλύτη το coaching   να ζωντανέψει  τη φιλοσοφία στην καθημερινή μας ζωή ως ένα σύγχρονο πολύτιμο και αποτελεσματικό εργαλείο εκπαίδευσης, βελτίωσης και αυτογνωσίας. Όλα όσα πρεσβεύει διεθνώς  και η επιστήμη του coaching που  βασίζεται   στη μαιευτική του Σωκράτη για να ανασύρει  την αλήθεια και να  οδηγεί σε συνειδητοποιήσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με  τις ομιλίες τους οι Dave Wondra, USA Πρόεδρος ICF Global Board, Sue Coyne, UK, Leadership Coach προσκεκλημένοι μας από το ICF Global και οι δικοί μας επαγγελματίες coaches -μέλη του ICF Greece Chapter, Άγγελος Δερλώπας, Γεν. Γραμματέας ICF Greece Chapter- «Οι αξίες και τα ICF πρότυπα σε έναν κόσμο δυνατοτήτων»,  Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Αντιπρόεδρος, «Εσωκεντρισμός- Πως οι ερωτήσεις χτίζουν χαρακτήρα»  Παναγιώτα Αλεξίου, Ταμίας, Ελινα Γιαχαλή, « Η διαύγεια του μυαλού ως μέσο για την επίτευξη της ευφορίας της ψυχής» Νίκη Ορφανουδάκη «Από το σκοτάδι στο φως» Η δύναμη του coaching μέσα από την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα», Βαρβάρα Ασημακοπούλου, πρόεδρος ICF Greece Chapter « Είναι ο Σωκράτης ο πρώτος coach;», και η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, που μας μίλησε για τις ηθικές αρετές του Αριστοτέλη και το ρόλο του coach.

Οι καλεσμένοι μας κα Ελένη Πετράκη από την Υπ.Ασύλου μίλησε για την κρισιμότητα της εποχής και ο Gill Gambade αντιπρόεδρος HCA για συνέργιες σε κάθε επίπεδο.

Ο ελληνοκεντρικός χαρακτήρας της εκδήλωσης είχε  ακόμη πιο καίρια σημασία καθώς ήταν ένας ιδιαίτερος και μοναδικός σε χαρακτήρα κρίκος σε μια σειρά άλλων 36 εκδηλώσεων σε 31 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, και Αφρική (ΕΜΕΑ) στο πλαίσιο  του ICF on Tour, μιας πρωτοβουλίας που διοργανώθηκε από την παγκόσμια κοινότητα των coaches  για 20 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού 

Μετά από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες -που θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.icfgreece.org ακολούθησε   μια εξίσου συναρπαστική βραδιά με φαγητό και ποτό, σε ένα καταπληκτικό σκηνικό με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, στον τελευταίο όροφο του Ιωνικού Κέντρου στην Πλάκα.

Πληροφορίες για το ICF Greece Chapter στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ενθουσιασμός, θετική ενέργεια, μαγεία, ψυχική ανάταση, επιβεβαίωση, coaching καταλύτης,  προοπτική, ευφορία είναι κάποιες από τις εντυπώσεις – δηλώσεις που με γενναιοδωρία μας μετέφεραν οι παρευρισκόμενοι.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης: Μπούσσιας Επικοινωνίες και Skywalker.


  Διαδικασία - Οφέλη
Mελών ICF
Πιστοποιημένες
Εκπαιδεύσεις & Σχολές
Εκδηλώσεις  
           
  Περισσότερα Περισσότερα Περισσότερα  

    

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία